dak renovatie

Dak renovatie: herstellen of gedeeltelijk vervangen?

Een dak heeft een gemiddelde levensduur van 20 jaar. Het komt echter ook voor dat de dakconstructie nog prima in orde is na die tijd. Als dat het geval is dan zou u ook kunnen volstaan met een dak renovatie. Bij een dak renovatie kiest u er namelijk voor om zwakke plekken te laten herstellen of alleen delen van het dak te laten vervangen. Dit scheelt niet alleen in de kosten, het brengt meestal ook minder werkzaamheden met zich mee. Want waarom zou u een nieuw dak kiezen als renovatie een optie is?

Wanneer kiezen voor dak renovatie?

Een voorwaarde voor een dak renovatie is dat de constructie van het dak nog in orde is. Is dit niet het geval? Dan zal het dak geheel vernieuwd moeten worden. Maar als er slechts een deel van het dakoppervlak moet worden vernieuwd (bijvoorbeeld door schade of ouderdom) of alleen een nieuwe dakbedekking noodzakelijk is, dan is dak renovatie de juiste keuze. Laat een ervaren expert een inspectie uitvoeren om te kijken wat nodig is. Na een zorgvuldige inspectie ontvangt u dan een goed onderbouwd advies.

Voor- en nadelen van dak renovatie

Het voordeel een dak renovatie is onder meer dat een renovatie minder tijd en werkzaamheden kost dan een dak geheel vernieuwen. Een ander pluspunt is dat de constructie van het dak nog voldoende in orde is om een voor een renovatie te kunnen kiezen. Dit scheelt enorm in de kosten. Het nadeel van een dak renovatie is uiteraard het feit dat het dak aan het eind van de levensduur zit. U zult dus sowieso voor kosten komen te staan. Gelukkig voorkomt u met een renovatie het risico op noodzakelijke reparaties. Zie het als een verstandige voorzorgsmaatregel.

Dak renovatie door professionals

Een dak renovatie laat u niet aan de eerste de beste over. U wil hier professionals voor inschakelen die ervaring hebben en weten hoe een dergelijk project het beste aanpakt wordt. Er wordt op een intacte constructie gewerkt en als er iemand aan werkt met onvoldoende kennis van zaken, dan loopt u het risico dat het probleem niet wordt opgelost of zelfs wordt verergerd. Daar zit niemand op te wachten. Onze experts in dak renovatie hebben ruime ervaring en zorgen ervoor dat het dak er weer vele jaren tegenaan kan.

Vraag gerust een offerte aan, en ontvang spoedig een scherpe aanbieding