Dak isolatie

De voordelen van uw dak isoleren

Het dak isoleren heeft vele voordelen. Uiteraard zorgt goede dak isolatie voor een flinke energiebesparing. U houdt de warmte immers binnenshuis. Maar ook draagt uw dak isoleren bij aan een gezondere leefomgeving. Een slecht geïsoleerd dak veroorzaakt onder andere condensvorming. En vocht is een broedplaats voor schimmels. Met een goede dakisolatie wordt dit probleem een stuk kleiner. Een ander voordeel is dat uw huis meer waard wordt als u een goed geïsoleerd dak hebt. Kortom, genoeg redenen om ervoor te zorgen dat uw dak voorzien is van goede isolatie.

Mogelijkheden van dak isoleren

U kunt kiezen uit twee mogelijkheden: uw dak isoleren vanaf de buitenkant of vanuit de binnenkant. Indien uw dakbedekking (deels) vervangen moet worden of als de ruimte net onder het dak onlangs is opgeknapt, dan is het dak isoleren vanaf de buitenzijde de slimste keuze. Het is zonde als uw mooie plafond en muren moeten worden opengebroken om het isolatiemateriaal te plaatsen. Qua isolatiemateriaal is er overigens ook e.e.a. te kiezen. De uiteindelijke materiaalkeuze is mede afhankelijk van de exacte situatie en de gewenste isolatiewaarden. Een professional kan u hierin goed adviseren.

Voor- en nadelen van een dak isoleren

Het dak isoleren op zich kent uiteraard geen echte nadelen. Er zijn echter wel voor- en nadelen te benoemen met betrekking tot de keuze om het dak via de buitenkant of vanuit de binnenzijde te isoleren. Het dak isoleren vanuit de binnenkant heeft namelijk als gevolg dat de ruimte kleiner wordt. Het isolatiemateriaal moet dan zo dun mogelijk zijn. En hoe dunner de isolatielaag, hoe minder isolatiewaarde. Een voordeel van isoleren vanuit de binnenkant is dat het meestal goedkoper is dan isolatie via de buitenkant. Ook hier is een goed advies zeer waardevol.

Dak isoleren door experts

Een professionele dak expert inspecteert uw dak en de ruimte direct onder het dak. Op basis van de bevindingen kan een goed onderbouwd advies voor dak isoleren worden gegeven. Alleen bij een goed overzicht van de werkzaamheden, kan er een duidelijke prijsopgave worden gemaakt. Er zal ook worden gekeken naar eventuele isolatie-eisen vanuit het bouwbesluit en naar eventuele mogelijkheden met betrekking tot subsidie of kortingen voor dak isoleren in uw woongemeente. Een dergelijke complete service krijgt u alleen bij professionele dak-experts. Helder en volledig advies waar u iets aan hebt.

Vraag gerust een offerte aan, en ontvang spoedig een scherpe aanbieding